top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Uendelig flaggmoro: 6 tips for å vedlikeholde flaggstangen din

Som masteeier vil du naturligvis ha glede av flaggstangen din så lenge som mulig. Og vedlikeholder du masten godt, har du garantert lengre flaggmoro!

Vi gir deg 6 tips for å forlenge levetiden til flaggstangen.


#1 Polyester kontra aluminium

Når du kjøper mast hos flaggbutikk kan du velge mellom en mast i polyester eller aluminium. En polyestermast er det vennligste alternativet å kjøpe. En aluminiumsmast er vanligvis litt dyrere, men også mindre vedlikeholdsfølsom enn en polyestermast. På den annen side, hvis du vedlikeholder en polyestermast godt, vil du ha glede av den lenge! Det er godt å innse at plasseringen der du plasserer masten din er av stor betydning. På steder hvor det blåser salt sjøluft, kan det være lurt å installere en polyestermast. Aluminiumsmaster slites her raskere enn polyestermateriale. Er du usikker på hva som er det beste valget for deg? Ta kontakt med vårt nettteam, vi vil gjerne gi deg råd.


#2 Sørg for at masten er riktig plassert

En godt plassert, dødrett mast vil vare lenger enn en mast som er skjelven. Planlegger du å kjøpe ny mast? Vi anbefaler tilteanker for master som står i fast posisjon. Dette er en solid konstruksjon, støpt i betong, slik at masten din blir sterk og godt nedgravd. Et vippeanker er hendig, du trenger ikke løfte masten ut av holderen hvis du vil senke masten. For best resultat, få masten installert av en profesjonell. Vårt erfarne plasseringsteam er klare til å ta denne bekymringen fra hendene dine. Sammen med deg bestemmer de den best egnede plasseringen for masten og sørger for at masten settes helt rett og fast i bakken. De sørger også for at vippeankeret plasseres i riktig retning, slik at masten din har nok plass ved tilting. Er du mer en gjør-det-selv-mann? Du kan også montere masten selv med vår monteringsveiledning.

Få masten installert av fagfolk for det beste resultatet!


#3 Årlig vedlikehold av flaggstangen din For lang levetid på masten er det lurt å rengjøre masten minst en gang i året med et mildt rengjøringsmiddel. Senk masten forsiktig, bløtlegg den i et mildt rengjøringsmiddel og skyll deretter masten med vann. På denne måten fjerner du grønne avleiringer og fugleskitt på masten, slik at topplaget forblir vakkert. Et strålende resultat! #4 Bytt ut deler i tide Deler av en flaggstang kan slites raskere enn selve masten på grunn av ulike værpåvirkninger. En farget masteknott sløves sakte av UV-strålingen fra solen og ledningen slites ved bruk. Det ekstra tilbehøret som ringer og vekter kan også slites ut ved bruk. Ved å bytte ut deler i tide forhindrer du skader fra slitte deler. #5 Hold øye med værmeldingen Forutsier de vindstyrke 6 eller høyere? Fjern flagget eller vimpelen fra masten! Sterk vind kan ikke bare blåse flagget, men det kan også føre til at masten blir ustabil. Eller i verste fall til og med brudd! Ved vindstyrke 10 eller høyere er det lurt å ta masten helt ned. Det er også lurt å fjerne flagget fra masten når man skal varsle frost eller snøfall. Flagget blir tyngre, noe som får masten til å knekke. Det ville vært bortkastet! # 6 Få masten din sjekket av en profesjonell en gang i blant Vil du virkelig forlenge levetiden til masten din? Få deretter masten din sjekket av vårt vedlikeholdsteam! Med en mastesjekk vil en av våre fagfolk besøke deg på stedet. Masten rengjøres og snoren skiftes. I tillegg undersøkes også status for komponentene i masten og det gis råd om enkelte komponenter må skiftes ut. Absolutt anbefalt hvis du ønsker å holde masten vakker!


Sammen går vi for lengst flaggmoro med en Flaggbutikk mast! Har du spørsmål om vedlikehold av flaggstangen din eller vil du vite mer? Ta kontakt med våre spesialister på e-post flaggbutikk@vkhn.no


76 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page