top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Fargerike flagg: Flaggbutikk regnbuesortiment

Oppdatert: 18. mai 2022

Du ser dem jevnlig på nettsiden vår, og gatene er farget med det: regnbueflagget. Men hvor kommer egentlig dette fargerike symbolet fra? Vi forteller deg gjerne litt fakta om regnbueflaggene og hele utvalget til Flaggbutikk.


Når ble regnbueflagget laget? Regnbueflagget har en lang og turbulent historie. Et slikt flagg med regnbuefarger har tidligere fungert som et protestflagg, men også som et symbol på frihet. På slutten av 1970-tallet designet den amerikanske kunstneren Gilbert Baker et regnbueflagg for Gay Pride, dette flagget hadde 8 baner. Av tekniske årsaker er den endelige utformingen tilpasset dagens seksfeltsvariant. Og siden den gang har Gay Pride-regnbueflagget blitt omfavnet over hele verden som et symbol på likhet og aksept for LGBTI+-samfunnet. Hva representerer fargene i regnbueflagget? Fargene i regnbueflagget representerer mangfoldet i LGBTI+-samfunnet. Gilbert Bakkers originale åttefelts design hadde en klar betydning, den rosa banen sto for sex, den røde banen for livet, oransje for helbredelse, gul for sollys, grønn for naturen, turkis for magi, blå for ro og fiolett for karakter. I seksfeltsdesignet har den rosa og turkise banen blitt droppet. Fra Gay Pride Regnbue Flagg til Progress Flagg I 2020 vil du, i tillegg til det originale regnbueflagget, også se et annet fargerikt pride-flagg vaie i gatene: fremskrittsflagget. Dette designet, laget av Daniel Quasar, er en forlengelse av regnbueflagget og har en trekant med fem ekstra farger i tillegg til de originale fargene. Her finner du de tre fargene til transkjønnede fellesskapet (hvit, lyseblå og lys rosa) og fargene svart og brun for det fargede LHBTI+-miljøet. For det er nettopp denne gruppen som trenger sosial aksept. Flaggbutikk er offisielt lisensiert av designer Daniel Quasar til å produsere dette flagget.

Varianter av regnbueflaggene I tillegg til Gay Pride Rainbow-flagget og Progress-flagget, har Flaggbutikk et komplett utvalg av flagg for LHBTI+-miljøet. Vi lister gjerne opp betydningen av flaggene for deg. A-seksuell flagg Det A-seksuelle flagget representerer aseksuell stolthet og er symbolet på AVEN-samfunnet (Asexual Visibility and Education Network). Flagget har og har fire baner: svart for aseksualitet, grått for demiseksuelle, hvitt for seksualitet og lilla for AVEN-samfunnet. Bifil flagg Det biseksuelle flagget ble skapt som et symbol på biseksualitet. Flagget har tre striper: blått for kjærlighet til menn, rosa for kjærlighet til kvinner og lavendel for kjærlighet til begge kjønn. Lesbisk flagg Lesbian Pride-flagget ble opprettet som et symbol på aksept av det lesbiske samfunnet. Dette flagget består av fem horisontale bånd i fargene oransje (kjønnsavvik), lys oransje (fellesskap), hvit (unike forhold til femininitet), lilla (ro og frihet) og mørk lilla (femininitet). Intersex flagg Intersex-flagget er symbolet for individer som er født med både mannlige og kvinnelige seksuelle egenskaper. Flagget er designet uten bånd og uten referanse til de 'vanlige' kjønnsfargene. Den lilla sirkelen symboliserer intersex, en referanse til Mercury-symbolet. Ikke-binært flagg Det ikke-binære flagget er spesielt for alle som identifiserer seg som ikke-binære. Dette flagget har 4 baner: gult (for alle som identifiserer seg utenfor det binære (m/k) kjønnssystemet), hvitt (for alle som identifiserer seg i flere kjønn), lilla (for personer som identifiserer en blanding mellom mann og kvinne) og svart (alle som ikke "føler" kjønn). Pan-seksuelt flagg Det pan-seksuelle flagget er designet for alle som er tiltrukket av andre mennesker, uavhengig av kjønn. Den rosa banen står for kvinnen, den blå banen for mannen og den gule banen i midten for genderqueeren og/eller transpersonen. Transgender flagg Transgender-flagget er det offisielle symbolet på transkjønnet fellesskap. Den lyseblå fargen representerer det mannlige kjønnet, den lyserosa banen representerer det kvinnelige kjønnet. Den hvite banen i midten symboliserer alle som identifiserer seg som «kjønnsløse» eller er i ferd med å endre kjønn. Regnbuevimpel Regnbuevimpelen og Progress-vimpelen har nylig dukket opp i Flaggbutikk-serien, du kan henge vimpelen uavhengig eller sammen med et flagg på masten.


Hvor kan du bestille regnbueflagg? Du kan selvfølgelig bestille hele utvalget av regnbueflagg via nettbutikken flaggbutikk.no Vil du vite mer om dette utvalget? Kontakt oss gjerne på e-post, flaggbutikk@vkhn.no

146 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page