top of page

Alle flaggene med skandinavisk kors

Oppdatert: 26. nov. 2022

Alle skandinaviske land har et kors på flagget sitt. Det er ikke overraskende at det er her navnet Skandinavisk kors kommer fra. Men hva står dette korset for, og er Skandinavia det eneste området som har disse korsene?Skandinavia består politisk av Danmark, Norge og Sverige, men Island og Finland forbindes ofte med dette også. Alle disse fem landene er representert med et flagg som inneholder et kors. Det skandinaviske korset Den vertikale siden av korset er på heissiden av flagget. Den horisontale siden er nøyaktig i midten. Danmark var først ute med et slikt kors. Sverige, Norge, Finland og Island fulgte også med flagget sitt. Danmarks flagg: det første flagget med et skandinavisk kors Korset er et symbol på kristendommen. Med de kjente mytene som er skrevet der, er det ikke overraskende: den mest kjente legenden sier at under slaget ved Lyndanisse (1219) falt det danske flagget fra himmelen og en annen legende nevner at kong Valdemar II tok på seg en hvitt kors. Så den dystre himmelen: han ledet danske korstog og så dette som en guddommelig ordre om å angripe Estland. Med begge legendene førte det til seier. Mer plausibelt er det imidlertid at et flagg ble sendt av paven.

Andre flagg med skandinavisk kors Foruten Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island, er det andre flagg som også har skandinavisk kors.

Andre flagg fra skandinavia med skandinavisk kors

Europa

Asia


Amerika

Oseania


Afrika

Vil du bestille et av flaggene med skandinavisk kors?

Se våre flagg

Her finner du nesten alle flagg. Vil du ha et flagg som vi ennå ikke har i vårt sortiment? Kontakt oss så diskuterer vi gjerne mulighetene med deg.

Ta gjerne kontakt med vårt nettteam via e-post flaggbutikk@vkhn.no

Vi hjelper deg gjerne.

1 649 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page