top of page

NORSK
FLAGG &
VIMPEL

Norsk flagg på fjell og fjord

Leter du etter det norske flagget eller vimpel til flaggstangen, på fasaden, på båten eller på bordet? Hos Flaggbutikk er du garantert et norsk flagg med et slående utseende. Det norske flagget fra Flaggbutikk er fargeekte, vind-, vann- og UV-bestandig. Hos Flaggbutikk er du sikret enkel og langvarig bruk av flagget ditt. Takket være den flotte trykketeknikken forblir de lyse fargene til det norske flagget slående for langvarig flaggmoro!

Ønsker du å kjøpe Norges flagg?

Norges flagg til flaggstangen, på fasaden eller på båten er levert av Flaggbutikk fra den sterke flaggduken Spun-Poly, dette spesielle polyesterstoffet varer 20% lenger enn andre typer stoff. Bordflagget er laget av Acetate silke, så dette norske flagget består av 100% polyester. Det norske flagget til bordet, båten eller fasaden er av beste kvalitet. Vi kan garantere denne kvaliteten gjennom mange års erfaring med trykking av flagg, både silketrykk og digitalt. Vi bruker kun materialer av høy kvalitet. Flaggene våre har høy standard med flerrfri bruddbånd og stropp/snor for enkel og komfortabel bruk. De norske flaggene for flaggstenger fra 5 meter er utstyrt med flerrfri bruddbånd og klips for enkel heising av flagget. Ta det norske flagget til Flaggbutikk på båten din når du skal seile i Norge eller heng Norges flagg på fasaden eller i masten.

Historien om det norske flagget

 

Det nasjonale norske flagget er et rødt flagg med et mørkeblått kors omsluttet med en hvit kant. Det vertikale sporet i skrittet har forskjøvet seg mot flaggstangen, slik tilfellet er i flere skandinaviske land. Fredrik Meltzer designet det norske flagget og valgte et lignende design som flaggene til Danmark og Sverige. Korset blir sett på som symbolet på kristendommen. Fargesammensetningen til det norske flagget, nemlig rød-hvit-blå, er valgt som et symbol på demokrati. Dette Norges flagg ble designet i 1821, men det ble ikke offisielt tatt i bruk før i 1898.

 

I middelalderen hadde ikke Norge noe nasjonalflagg, men enkelte herskere brukte sitt eget flagg. Det eldste flagget som kan sees som det nasjonale norske flagget hadde rød bakgrunn med en gyllen løve og en øks. Dette Norges flagg er den kongelige standard den dag i dag. Dette flagget ble adoptert som kongeflagget i 1280 og ble avledet fra det norske våpenskjoldet. På grunn av unionen med Danmark på 1500-tallet døde bruken av det norske flagget med løven og øksen sakte ut. I daværende Norge fortsatte imidlertid flagget å blafre til 1698. I perioden med foreningen av Danmark ble det danske flagget, med kallenavnet Dannebrog, brukt. I 1748 ble Dannebrog til og med Norges eneste nasjonalflagg. I 1814 ble foreningen av Danmark avsluttet og med den endret det norske flagget seg igjen. Nordmennene holdt seg til det danske flagget, men plasserte sitt eget gamle symbol på løven og øksen i øverste venstre hjørne. Dette flagget var kortvarig, da en ny union med Sverige ble dannet i 1821, som skulle vare til 1899. Det førte til at det norske flagget endret seg til det vi kjenner i dag, med den såkalte sildesalaten plassert øverst i venstre hjørne. Denne sildesalaten var symbolet på foreningen der begge flaggene var representert. Etter foreningens sammenbrudd ble sildesalaten fjernet og det nåværende nasjonale norske flagget ble opprettet.

Norske flaggregler

 

Et norsk flagg som en hyllest til Norge skal ikke henges ute om natten. Det norske flagget heises ved soloppgang og senkes ved solnedgang. Vil du henge flere verdensflagg ved siden av hverandre? Bruk landsflagg i samme størrelse eller heng dem i samme høyde. Det viktigste landsflagget – i Norge det norske flagget – står alltid i høysetet. Du kan bestemme rangeringen ved å bruke den første bokstaven i de franske navnene til de involverte landene.

Hvorfor kjøpe et norsk flagg fra Flaggbutikk?

Du er sikret den beste kvaliteten med lengst levetid. Alle verdensflagg er på lager hos Flaggbutikk. Dette gjør at vi kan levere innen to virkedager (med ekspress). Kjøp Norges flagg på nett via nettbutikken.

Har du spørsmål eller trenger råd hjelper vi deg gjerne på e-post flaggbutikk@vkhn.no

bottom of page