top of page

SINT MAARTEN – introduksjon av flagg (1985)

Oppdatert: 17. jun.

I dag feirer vi årsdagen for flagget til Sint Maarten.


Fram til 13. juni 1985 ble flagget til De nederlandske Antillene brukt på Sint Maarten. Fra den datoen og utover ble eget flagg introdusert. Etter transformasjonen til et land innenfor kongeriket ble flagget beholdt.


øya Sint Maarten
øya Sint Maarten

Kart over Sint Maarten (© freeworldmaps.net)


De to versjonene av flagget til De nederlandske Antillene.

Med seks stjerner (1959-1986)
Flagg Sint Maarten med seks stjerner (1959-1986)

Flagg Sint Maarten
Flagg Sint Maarten med fem stjerner etter tilbaketrekningen av Aruba (1986-2010)


Flagget er et horisontalt tofarget rødt og blått, med en hvit trekant på undersiden. Fargene rød, hvit og blå representerer forbindelsen med Nederland.


Våpenskjoldet til Sint Maarten (1982-i dag)
Våpenskjoldet til Sint Maarten (1982-i dag)

Våpenskjoldet til Sint Maarten er avbildet i den hvite trekanten. Det er et blått skjold, kantet i oransje (oransje symboliserer forbindelsen med House of Orange-Nassau). Skjoldet viser en bygning i sølv: det tidligere Justispalasset i hovedstaden Philipsburg. To symboler er avbildet over bygningen: til venstre en bukett av skiftende blomst (lantana camara) i gull (nasjonalblomsten til Sint Maarten) og til høyre monumentet over fransk-nederlandsk vennskap i sølv.


Historien om flagget til Sint Maarten Flagget til Sint Maarten er en horisontal tofarget, som betyr at flagget består av to horisontale striper. Den øverste stripen er rød og den nederste stripen er blå, begge stripene er like brede. En hvit trekant er plassert på heisesiden og et emblem vises på denne overflaten. Dette emblemet er våpenskjoldet til Sint Maarten. Fargene på flagget til Sint Maarten kommer fra flagget til Nederland. Sint Maarten er et land innenfor kongeriket Nederland. Den sørlige delen av Sint Maarten tilhører Nederland, den nordlige delen av øya tilhører Frankrike under navnet Collectivité de Saint-Martin. Navnet på den sørlige delen av øya ble først endret til Sint Maarten i 1937, før den fikk navnet Saint Martin, akkurat som den franske delen. Fargene på flagget tilsvarer det nederlandske flagget, men utformingen av flagget har sterke likhetstrekk med flagget til Filippinene.

5 visninger0 kommentarer

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page