top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Europadagen!

I dag er det Europadagen! Også kjent som Europadagen.

Men hvorfor har vi en dag i Europa?


Vi feirer Europas fødsel. Dette ble gjort for første gang i 1985. Det ble bemerket at på samme dato, i 1950, uttalte den franske ministeren Robert Schuman at han gikk inn for en organisasjon for å sette fransk og tysk produksjon av kull og stål under felles ledelse. Slik ble det europeiske kull- og stålfellesskapet født. Flere og flere land ble involvert i dette, og et halvt århundre senere resulterte dette samarbeidet i den nåværende EU.Som det første avgjørende initiativet for europeisk samarbeid og enhet etter krigen ble tatt med Schuman-erklæringen 9. mai 1950, vedtok toppmøtet i Milano i 1985 å erklære 9. mai hvert år som Europadag.


Europadagen for Ukraina

I 2022 vil Europadagen være dedikert til det ukrainske folket. Alle de 27 faste representantene til EU står i solidaritet med dem, ifølge Det europeiske råd. Tradisjonelt holdes det åpen dag i Brussel ved ulike institusjoner, og du kan delta på ulike aktiviteter. Spill for eksempel IngenEUs-spillet, delta på en virtuell tur eller lytt til lyden av Europa.


EUs flagg Det europeiske flagget er et symbol på EU, og på Europas identitet og enhet. Flagget består av en blå bakgrunn med 12 gullstjerner, i form av en sirkel. I 1955 valgte Europarådet å bruke dette flagget og i 1983 bestemte Europaparlamentet at dette flagget skulle bli det europeiske flagget.


Vil du bestille EUs flagg? Kjøp den enkelt via Flaggbutikk-nettstedet og få garantert EU-flagg av beste kvalitet! Har du spørsmål eller kan du ikke gi ditt eget design? Ta gjerne kontakt med oss! Enkelt via epost flaggbutikk@vkhn.no


43 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page