top of page

BRASIL – DIA DOS NAMORADOS / ELSKERES DAG

Dia dos Namorados (Elskeres dag) er en offisiell helligdag i Brasil, men den feires også i det tidligere moderlandet Portugal.Dagen kalles også brasiliansk Valentinsdag og er veldig lik. Valentinsdagen (14. februar) feires ikke i Brasil fordi det er karnevalstid. 12. juni ble valgt fordi det er kvelden for Antonius-dagen den 13.


Kontinent Sør amerika
Brasil

Kart over Brasil (© freeworldmaps.net)


Antonius av Padua (ca. 1195-1231) var opprinnelig fra Lisboa, men døde 13. juni 1231 i Padua, som nå ligger i Italia. Han er skytshelgen for forskjellige grupper, inkludert elskere.Antonius av Padova
Antonius av Padova

Ansiktet hans ble 'rekonstruert' i 2014 basert på hodeskallen hans (© preguntasantoral.es)


Brasils flagg er, bortsett fra symbolet, de facto uendret siden begynnelsen av imperiet i 1822. Flagget er grønt (symbol for jungelen) med en gul diamant (i farge som symboliserer gull, i form som symboliserer diamant). Det keiserlige våpenskjoldet i vinduet ble erstattet av den sørlige himmelkloden i blått, omgitt av et bånd med inskripsjonen 'Ordem e progresso' (Orden og fremgang).

flagget til Empire of Brazil
Venstre: flagget til Empire of Brazil (1822-1889) / Høyre: Raimundo Teixeira Mendes (1855-1927), på et bilde fra 1913

(© conladoleiloeiro.com.br)


Stjernene Antall stjerner på halvkulen holder tritt med antall stater i føderasjonen. Da det ble introdusert i 1889, var det 21. Flagget ble deretter justert tre ganger til med opprettelsen av nye føderale stater. Dette skjedde for første gang i 1960 (22 stjerner) og igjen i 1968 (23 stjerner). Den siste justeringen fant sted 11. mai 1992. Antall stjerner er nå 27. Stjernene er ordnet som på den ekte stjernehimmelen. Nedenfor er en forstørrelse av stjernehimmelen til det brasilianske flagget, hvor stjernene eller stjernegruppene er nummerert. Hva er avbildet her?


  1. Procyron, den eneste (dobbelte) stjernen i stjernebildet liten hund

2. Flott hund, med den største stjernen Sirius

3. Canopus, den eneste (og lyseste) stjernen i stjernebildet Kiel

4. Spica, den eneste (og lyseste) stjernen i stjernebildet Jomfruen

5. Den enorme stjernebildet Vannslang

6. Stjernebildet Sørkorset Sigma Octantis, den eneste stjernen i stjernebildet Octant 7. Konstellasjonen Sørlige trekant

8. Stjernebildet Skorpionen, med den klareste stjernen Antares

Stjernene på flagget
Stjernene på flagget forklarte


Designeren av det nåværende flagget var Raimundo Teixeira Mendes, en brasiliansk filosof og matematiker. Flagget er kjent under to navn: Verde e Amarela (grønn og gul) og Auriverde (gullgrønn).


Oppdag betydningen av flagget til Brasil Brasils flagg er et av de mest gjenkjennelige flaggene i verden og har rik symbolikk som gjenspeiler landets historie, kultur og verdier. Nedenfor er noen viktige trekk ved Brasil-flagget:


• Flagget består av en grønn bakgrunn med en gul diamant i midten. Inne i diamanten er en blå kule med 27 hvite stjerner på, som representerer de 27 delstatene og det føderale distriktet i Brasil.


• Den grønne fargen symboliserer den enorme regnskogen i Amazonas-regionen.


• Den gule fargen representerer rikdommen til Brasils naturressurser.


• Den blå kulen på Brasils flagg representerer himmelen og vannet, to viktige elementer for landet.


• De 27 stjernene på sfæren er arrangert i form av stjernekorset Southern Cross, som bare kan sees på den sørlige halvkule og dermed symboliserer Brasils unike geografiske plassering.


• Brasil-flagget symboliserer også landets enhet og mangfold, med de ulike fargene og formene som til sammen danner en harmonisk helhet.


• Det er en stolt representasjon av Brasils historie og kultur, og er hedret og respektert av brasilianere over hele verden.9 visninger0 kommentarer

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page