10 x tips og vurderinger for å velge riktig flaggstang til ditt hjem eller bedriftÅ kjøpe en flaggstang er ikke lett – du kjøper en mast i mange år, så du vil selvfølgelig ta det riktige valget. Velger du for eksempel standard mast eller bannermast, og hvilket materiale og hvilken lengde passer best til din plassering? Med disse 10 tipsene vet du hvilken mast som passer best til din plassering.


#1 Flaggstang eller bannerstang? Valget mellom flaggstang og bannerstang har mye å gjøre med flaggets formål. Har masten et reklameformål? Da er en bannermast det perfekte valget. Dette viser også budskapet ditt i vindstille vær og blåser med vindretningen. Ønsker du å øke statusen til eiendommen din, mottar du ofte utenlandske besøkende eller ønsker du flagg på offisielle dager som 4. og 5. mai? Da er en standard flaggstang det rette valget. Har du ikke et mål for flaggstangen din? Da kan du selvfølgelig se hva du liker bedre. Hvis du velger en rad med flaggstenger ved siden av hverandre, gå for bannerflagg. Det er optisk rolig. #2 Løfteanordningen Du kan heise flagget ditt på to måter: eksternt og internt. Totalt kan du velge mellom tre typer systemer. Langs masten: et utvendig system hvor løftelinen går nedover på utsiden av masten. Denne metoden er spesielt egnet for privat bruk og på steder der andre ikke kan nå masten. Et manuelt tyverisikringssystem: en innvendig linje hvor løftelinen går inne i masten. Denne kan nås via luke med lokk og lås. Fordelene er at andre ikke kan nå den og at du ikke hører et klikk fra ledningen. Denne heiseanordningen er spesielt egnet for et permanent flagg. En tyverisikringsvinsj med sveiv: dette er samme system som det manuelle systemet, men forskjellen er at du bruker en sveiv for å heve flagget. Dette egner seg veldig godt på steder hvor klutene skiftes ofte.


#3 Valg av materiale De fleste flaggstenger i dag er laget av aluminium eller polyester. Hvilken type materiale som passer for masten din avhenger av din plassering, ønsker og budsjett. En aluminiumsmast er spesielt slitesterk, miljøvennlig, sømløs og gir et profesjonelt utseende. I tillegg er masten svært resirkulerbar og enkel å vedlikeholde eller utvide. Polyestermaster er ekstremt egnet for steder i kystområdet. Aluminium slites raskere i den salte sjøluften og er derfor mindre egnet her. Mange privatpersoner velger også polyestermast: attraktiv i pris, enkel å montere selv og lite vedlikehold. #4 Lengden Flaggstenger er tilgjengelig i forskjellige lengder – rekkevidden vår går opp til 22 meter! Lengden som passer for masten din avhenger av dine ønsker, formålet, miljøet og dine personlige preferanser. Generelt gjelder følgende:

• Hvis masten er plassert nær bolighuset i to etasjer er 12 meter flaggstang ok . Men dette gjelder selvsagt ikke for en lave hus eller rekkehus, og historie og dine preferanser spiller også en stor rolle i dette. De vanligste lengdene er 10 meter.

For et småbruk passer 12 - 14 meter, til tradisjonelle norske hytter på en etasje er 8 meter eller 9 meter et godt valg.

• I et kontorbygg: det vanligste er 9 meter, hvorved 10 og 12 meter ofte brukes på de store kontorene til bedrifter.

• For reklameformål og detaljhandel: Med årene har 9 meter blitt standard. Dette lar deg skape samhold i høyden ved for eksempel et møbeltorg.

• For arrangements- og utstillingsområder og store åpne områder: jo større jo bedre.

Jo høyere mast, jo større lerretsstørrelse og større synlighet.

Passer ikke ditt ønske her? Større er alltid mulig. Vår partner Flaggstangsfabrikken AS er en ekspert innen master og har kunnskapen og ferdighetene til å se på spesifikke situasjoner som krever eksepsjonelt håndverk. Tenk for eksempel på jobber i store høyder eller ved historiske bygninger.#5 Plasseringen Plasseringen av masten din er viktig for god kommunikasjon. Forskning viser at folk ofte kjører mot et objekt i bevegelse – for eksempel et flagg med en mast. Hensikten med masten din er også viktig her – vil du skille deg ut? Lag deretter en eikespiss med høy mast og en flekk mot hovedtilførselsveiene. #6 En bedriftsprofil med de riktige flaggene Hver mast har et passende flagg. Det er derfor viktig å vite hvilken flaggstørrelse som passer best til lengden på masten. Generelt gjelder følgende:

#7 Flagg størrelser for Norsk flagg og vimpler

#8 Doble oppmerksomheten med bevegelse og belysning På dagtid er flagget ditt selvfølgelig godt synlig, men absolutt ikke om kvelden og natten. Dette er ikke engang tillatt med landsflagg: du kan heise dem ved soloppgang og må senke dem igjen ved solnedgang. Vil du la den henge dag og natt? Da bør du offisielt tenne flagget på begge sider. For flagg med reklameformål gir belysning naturlig nok mer synlighet. Du kan kjøpe vårt PoleLed-produkt for å lyse opp masten din. Forhandler for PoleLed i Norge er INTERLIGHT AS. Kombinasjonen av en LED-halo rundt masten i kombinasjon med en konisk masteprofil i aluminium og høykvalitets komponenter gjør denne til den optimale masten for profesjonell bruk. Du kan også velge å plassere jord- og veggspotter, styrken på lampene avhenger av omgivelseslyset.

#9 STORM ADVARSEL

Et flagg eller banner utenfor, i all slags vær, er å bære. Dette er elementer som du ikke har kontroll. Vær oppmerksom på at valg av flagg i kvalitet og / eller ferdig form.