top of page

Våre favorittnettsteder for gratis bilder!

Et bilde sier mer enn 1000 ord. Men noen ganger har du bare ikke det passende bildet i din besittelse. Å lage tiltalende bilder er ikke så lett, hjemmelagde bilder er noen ganger ikke slående nok eller har ikke riktig størrelse til å skrive ut skarpt. Heldigvis finnes det tonnevis av nettsteder for gratis arkivbilder, illustrasjoner og vektorer. Og ja, det bruker vi noen ganger også. Vi deler gjerne våre favoritter med deg!


Arkivbilder, illustrasjoner og design

Et arkivbilde er et bilde av en fotograf som er utgitt for publisering. Noen ganger gjøres dette gratis, noen ganger i bytte mot en attribusjon, eller du kan kjøpe bort rettighetene til bildet. Det er mange nettsteder hvor du kan laste ned gratis arkivbilder. Husk at ikke alle bilder på disse nettsidene kan brukes kommersielt. Det betyr at du kan bruke bildene i et design til for eksempel tapet, interiørartikler for å lyse opp hjemmet eller kontoret, eller banner til jubileum, men du kan ikke bruke dem til en annonse eller banner med et reklamebudskap. Husk dette når du velger ditt favorittbilde. Vi foretrekker å bruke disse nettsidene for gratis bilder. Unsplash https://unsplash.com : Her finner du mer enn 2 millioner høykvalitets, høyoppløselige bilder og utskrifter. Denne nettsiden har et veldig variert utvalg og alle bilder kan brukes på ubestemt tid.

Pexels https://www.pexels.com : På Pexels finner du også et veldig bredt utvalg av royaltyfrie bilder av profesjonelle fotografer og med høy oppløsning.

Freenaturestock https://freenaturestock.com : Hvis du leter etter et kult naturbilde, må du besøke denne nettsiden. De vakreste nærbildene og magiske bildene av naturen finner du på Free Naturestock.

Freepik https://www.freepik.com : ikke glem å krysse av i 'gratis'-boksen, og du vil ende opp i en enorm database med bilder, vektorer og utskrifter.


Finner du ikke det du leter etter?

Da kan du enkelt bytte til Premium-arkivbilder. I tillegg til bilder inneholder denne nettsiden også en stor database med illustrasjoner og vektorer.


Klarer du ikke å finne drømmebildet ditt på nettsidene ovenfor? Så ta en titt på Shutterstock https://www.shutterstock.com/ , iStock https://www.istockphoto.com eller Adobe Stock https://stock.adobe.com. På denne nettsiden finner du betalte lagerbilder. Bildene er mer enn verdt (den lille) investeringen: garantert god kvalitet og tiltalende bilder. På grunn av det uendelige tilbudet vil du definitivt finne det du trenger. Noen ganger har disse nettstedene (start)tilbud, slik at du til og med kan laste ned favorittbildet ditt gratis. Vil du bruke arkivbilder oftere? Et abonnement kan også være verdt pengene!


Utklipp, klistremerker og ikoner Vil du forsterke budskapet ditt med en slående illustrasjon? Gjør det enkelt for deg selv og se etter et snakkende ikon, klistremerke eller utklippsbilde. En fil med .PNG-filtypen har ingen (hvit) bakgrunn og kan derfor fint integreres i designet ditt. Hvis du lager ditt design med Photoshop eller et annet designprogram, kan du også velge en vektor (for eksempel filtype .EPS / .AI / .PDF / .SVG). Disse bildene er skalerbare, så du vil aldri lide av pikselerte bilder. Perfekt hvis du lager et stort design. Vi har satt sammen et utvalg nettsider for deg nedenfor. • Flaticon https://www.flaticon.com/ : utvalg av trendy ikoner og klistremerker som kan lastes ned som .PNG og .SVG. • Findicons https://findicons.com/ : stor database når det kommer til ikoner, inkludert nedlastbar som .PNG. • Many pixel https://www.manypixels.co/gallery : gratis illustrasjoner i ulike tegnestiler, nedlastbare som .SVG og .PNG. • Vektorportal https://vectorportal.com/nl : stor database med gratis vektorer. • Wowpatterns https://www.wowpatterns.com/free-vector-art : de beste gratis utskriftene, perfekt å bruke som bakgrunn i designet ditt. Med disse nettsidene vil du garantert lage et meget slående design med det vakreste visuelle materialet. Er du usikker eller vil du sette ut designet til våre erfarne DTP-medarbeidere? Kontakt oss gjerne via vår e-post flaggbutikk@vkhn.no

Vi hjelper deg gjerne!


38 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page