top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Stormen kommer: hvordan forhindrer du et blåst flagg?

I Norge, takket være vår omfattende kystlinje, er det alltid en bris. Vi opplever også sterk vind eller til og med storm flere ganger i året. Dette har direkte innflytelse på levetiden til flagg og kluter og det vil du selvfølgelig unngå! I denne bloggen gir vi en rekke tips for å redusere skader på flagget ditt og flaggstangen din på grunn av storm.


Hold øye med værmeldingen Det høres kanskje innlysende ut, men det er godt å tenke på dette et øyeblikk. Nærmer det seg en storm? Så ikke vent for lenge med å senke flagget. For også her gjelder følgende: Forebygging er bedre enn kur. Så når du er i tvil, vær forsiktig. Opp til hvilken vindstyrke kan flagget holde seg? Vi ser helst flagget blafre i vinden hver dag. Alt under vindstyrke 6 er i prinsippet ikke noe problem. Dette avhenger av størrelsen og materialvalget til flaggduken. Den nøyaktige plasseringen er viktig. Vinden i åpne områder og på kysten er ofte sterkere enn i innlandet. Vi anbefaler å heise et mindre flagg i sterk vind.Last ned yr-appen YR holder styr på værmeldingen på daglig basis og varsler når ekstremvær er nært forestående. Takket være appen er det mulig å motta push-varsler for øyeblikk når dårlig vær kommer. Du kan angi varslingspreferansene dine i appen. For eksempel hvis du ønsker å motta varsler for et bestemt sted eller for de forskjellige værnivåene (kode gul, oransje og rød). Veldig nyttig for de som ikke ser på værmeldingen hver dag.

Senk masten ved vindstyrke 10 og høyere Fra vindstyrke 10 og høyere anbefaler vi at du også tar ned flaggstangen. Det kan virke som mye mas, men det er en smart måte å kutte kostnader og forhindre stormskader. Tidligere skrev vi denne artikkelen om vedlikehold av flaggstangen. Vil du nyte flaggstangen din i mange år framover? Da må du virkelig prøve å følge disse tipsene!


Ha alltid et lager av flagg Du vil vel ikke overlate noe til tilfeldighetene? Det er nyttig å alltid ha et lager av flagg på hyllen. På denne måten kan du enkelt bytte ut flagget når det er utslitt, slik at boligen eller forretningseiendommen din alltid er i tipp topp form. Et flagg som henger ute hele dagen har mye å tåle. Tenk på ulike typer værpåvirkninger og forskjellen i kvalitet på typen tøy som brukes. Selv om du holder øye med værmeldingen og du alltid er i tide til å senke flagget. Også da gjelder følgende: nå og da må flagget ganske enkelt byttes ut med et nytt.

På denne siden kan du lese mer om levetiden til flagg og stoff.


Kontakt Hvis du følger tipsene i denne artikkelen, vil du maksimere levetiden til flaggene dine! Har du spørsmål eller trenger du hjelp? Da er vårt nettteam klar for deg. De kan informere deg om riktig valg av materiale. Du kan enkelt kontakte våre spesialister via vår kundeservice flaggbutikk@vkhn.noStorm advarsel for flagg-2016
.pdf
Last ned PDF • 209KB
135 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page