top of page

Hva gjør et flagg dårlig eller bra?

Oppdatert: 4. jun. 2023

Se denne 18-minutters filmen om flagg, jeg er sikker på at du vil finne den verdt det.


Et eksempel på godt utformede flaggIntersex Progress flagg Progress flagg


Hva er et fremskrittsflagg (progress)? Vi kjenner nå regnbueflagget. De siste årene har du sett dette flagget vaier regelmessig. Men fremdriftsflagget er litt mindre kjent. Nettopp fordi vi har mange pride-flagg i vårt sortiment, ønsker vi å forklare deg hva dette flagget står for. På denne måten kan du virkelig bestille ønsket flagg. Derfor zoomer vi inn på: hva er et fremskrittsflagg og hva står det egentlig for? Fremskrittsflagget symboliserer LHBTI+-samfunnet, inkludert de marginaliserte gruppene. Flagget er konstruert som det originale regnbueflagget, men med fem nye farger.


Farger fremdriftsflagget så inkluderende som mulig Det er tydelig at fremskrittsflagget er en forlengelse av regnbueflagget. Men hva betyr egentlig disse tilleggene til farger? Designeren av flagget – Daniel Quasar – ønsket et flagg som var enda mer inkluderende. • Hvit, rosa og lyseblå: transpersoner og ikke-binært fellesskap • Svart og brun: for fargede LHBTI+-personer. I tillegg får den svarte og brune fargen enda mer symbolikk: på denne måten ønsker designeren også å minnes ofrene for AIDS.

Godt å vite: Flaggbutikk leverer kun det offisielle Progress Flag under lisens fra designeren Daniel Quasar


Intersex flagg Intersex-flagget representerer personer med intersex-trekk. Dette betyr at en kropp har både mannlige og kvinnelige egenskaper. Flagget består av to farger som ikke har noe med kjønn å gjøre. Symbolet ble designet i 2013 av Morgan Carpenter og beskrives som et "ubrutt symbol uten ornamenter som representerer helhet og fullstendighet, og våre muligheter."


Interessert i andre flaggene, vi har også peace flagg, A-sexual flagg, Intersex flagg, Bi-pride flagg, Transgender flagg, Lesbian flagg, Pan-sexual flagg, for mer flagg se vår nettbutikk.

40 visninger0 kommentarer

Комментарии


bottom of page